Bolków, Chocianów, Chojnów, Gaworzyce, Głogów, Grębocice, Jawor, Krotoszyce, Kunice, Legnica, Legnickie Pole, Lubin, Męcinka, Miłkowice, Mściwojów, Paszowice, Pielgrzymka, Polkowice, Prochowice, Przemków, Radwanice, Rudna, Ruja, Ścinawa, Wądroże Wielkie, Zagrodno, Złotoryja

Książka kucharska z wielkanocnymi przepisami pracowników KGHM (FOTO)

LUBIN.  Jest już dostępna wyjątkowa, nietypowa i pierwsza w historii KGHM publikacja stworzona przez załogę Polskiej Miedzi - zbiór przepisów kulinarnych przygotowanych i polecanych przez pracowników. Zespół KGHM podzielił  się przepisami na domowe potrawy świąteczne , które każdego roku goszczą na ich stołach wielkanocnych.

Książka kucharska z wielkanocnymi przepisami pracowników KGHM (FOTO)

 Przepisy  zebrane w niniejszej publikacji zostały nadesłane na konkurs organizowany przez KGHM Polska Miedź S.A., w którym główną nagrodą dla autorów były warsztaty gotowania z mistrzem - Karolem Okrasą.

Uchylmy rąbka tajemnicy dodając, że w książce kucharskiej Rodziny Polskiej Miedzi nie mogło oczywiście zabraknąć Jaśkowych Pierogów – ulubionego dania dr Jana Wyżykowskiego, odkrywcy złoża rud miedzi. Wśród kilkudziesięciu przepisów mamy też charakterystyczną smażonkę czy faszerowane jaja. A hitem wielkanocnego stołu KGHM jest...biała kiełbasa w sosie brokułowym z kluskami z ziemniaków - czyli tradycyjna potrawa w zupełnie w innym wydaniu według przepisu słynnego kucharza Karola Okrasy.

Poniżej zamieszczamy link, gdzie można pobrać książkę z przepisami - pobierz już dziś i przygotuj swój wielkanocny stół z Rodziną KGHM. 

{gallery}galeria/kultura/07-04-23-przepisy-wielkanocne-fot-khgm{/gallery}

Powiązane wpisy