LIVE Wegańskie przysmaki już 18 listopada
LEGNICA. Jak zrobić smalec bez grama boczku i słoniny? W dodatku z prawdziwą cebulką, jabłkiem i… skwarkami? A może nie wierzycie, że można upiec piernik bez jednego jajka, bez cukru i z użyciem innej niż pszenna mąki? A jego głównym składnikiem będą… pomidory i banany… i nadal będzie smakował jak piernik?
Spotkanie z Olą Taborek, to nie tylko rozmowa na temat bezmięsnej kuchni. To nie tylko odczyt listy składników, potrzebnych do zrobienia wegańskiego pasztetu, mielonych czy nawet bigosu. To przede wszystkim super przygoda ze zdrowym trybem życia, odpowiednią dietą i sposobem na znakomite samopoczucie. 18 listopada o godz. 18.00 zapraszamy na LIVE z Olą Taborek
Ola Taborek jest jedną ze wschodzących gwiazd polskiej dietetyki. Dyplomowany dietetyk, specjalista żywienia roślinnego, w trakcie specjalizacji z żywienia dzieci. Od 12 lat wegetariańska, od 7 lat weganka. Mama 5-letniej Feli, która jest inspiracją we wszystkich dziedzinach życia. Pasjonatka zdrowej kuchni, uczy zdrowych nawyków, nie dając przepisu na potrawę tylko przepis na zmianę i nowe życie. Nie teoretyzuje, lecz swoją kuchnię zamienia w praktyczne laboratorium smaku, w którym każdy znajdzie coś dla siebie!
Wydarzenie organizowane jest w ramach w projektu „Zdrowa Legnica” (kampania „Weź zdrowie w swoje ręce”) realizowanego przez Urząd Miasta Legnicy, we współpracy z KGHM POLSKA MIEDŹ SA.
Live będzie można oglądać na profilach Miasto Legnica oraz na Legnicka Biblioteka Publiczna na Facebooku oraz na profilu Miasto Legnica na YouTube pod linkiem: https://youtu.be/E3HEjafhfIU