Bolków, Chocianów, Chojnów, Gaworzyce, Głogów, Grębocice, Jawor, Krotoszyce, Kunice, Legnica, Legnickie Pole, Lubin, Męcinka, Miłkowice, Mściwojów, Paszowice, Pielgrzymka, Polkowice, Prochowice, Przemków, Radwanice, Rudna, Ruja, Ścinawa, Wądroże Wielkie, Zagrodno, Złotoryja

Collegium Witelona palce lizać (FOTO)

LEGNICA. Collegium Witelona wie jak zachęcić swoich studentów do nauki. I choć mówi się "przez żołądek do serca" to dziś słodkości wpłynęły na motywację do pracy i kreatywność.

Collegium Witelona palce lizać (FOTO)

Studenci trzech roczników kierunku Dietetyka mieli możliwość wzięcia udziału w warsztatach kulinarnych pod okiem Bartka Boratyna - znanego z udziału w MasterChef, cukiernika, który piecze znakomite ciasta w programie „Dzień Dobry TVN”, prowadzi w Warszawie kultową cukiernię „Patissier”, a jego wypieki są cenione w całej Europie.

- Podczas warsztatów studenci poznali sposób na upieczenie kruchej bezy z aksamitnym kremem udekorowanej owocami oraz mięciutkich ptysi wypełnionych pysznym kremem i posypanych cukrem pudrem. - Udane warsztaty, udało się wśród studentów znaleźć dwie cukiernicze perełki, którym zaraz podziękuje za wspólną pracę - chwalił studentów Bartek Boratyn.

Fot. Ewa Jakubowska{gallery}galeria/wydarzenia/13-02-23-warsztaty-kulinarne-fot-ewa-jakubowska{/gallery}