Collegium Witelona palce lizać (FOTO)
LEGNICA. Collegium Witelona wie jak zachęcić swoich studentów do nauki. I choć mówi się "przez żołądek do serca" to dziś słodkości wpłynęły na motywację do pracy i kreatywność.
Studenci trzech roczników kierunku Dietetyka mieli możliwość wzięcia udziału w warsztatach kulinarnych pod okiem Bartka Boratyna - znanego z udziału w MasterChef, cukiernika, który piecze znakomite ciasta w programie „Dzień Dobry TVN”, prowadzi w Warszawie kultową cukiernię „Patissier”, a jego wypieki są cenione w całej Europie.
- Podczas warsztatów studenci poznali sposób na upieczenie kruchej bezy z aksamitnym kremem udekorowanej owocami oraz mięciutkich ptysi wypełnionych pysznym kremem i posypanych cukrem pudrem. - Udane warsztaty, udało się wśród studentów znaleźć dwie cukiernicze perełki, którym zaraz podziękuje za wspólną pracę - chwalił studentów Bartek Boratyn.
Fot. Ewa Jakubowska{gallery}galeria/wydarzenia/13-02-23-warsztaty-kulinarne-fot-ewa-jakubowska{/gallery}