Bolków, Chocianów, Chojnów, Gaworzyce, Głogów, Grębocice, Jawor, Krotoszyce, Kunice, Legnica, Legnickie Pole, Lubin, Męcinka, Miłkowice, Mściwojów, Paszowice, Pielgrzymka, Polkowice, Prochowice, Przemków, Radwanice, Rudna, Ruja, Ścinawa, Wądroże Wielkie, Zagrodno, Złotoryja

Radny stracił stanowisko dyrektora w KGHM

LUBIN/LEGNICA. Jak nieoficjalnie się dowiedzieliśmy dziś legnicki radny Wacław Szetelnicki stracił stanowiska dyrektora naczelnego w KGHM. Na razie nie wiadomo jeszcze, kto będzie jego następcą.

Radny stracił stanowisko dyrektora w KGHM

Wacław Szetelnicki jest przewodniczącym Rady Miejskiej w Legnicy. Polityk Prawa i Sprawiedliwości funkcję dyrektora w KGHM objął w lutym tego roku. Po ostatnich roszadach w centrali KGHM, w czasie których stanowisko stracił prezes Krzysztof Skóra, mówiło się w kuluarach, że to dopiero początek zmian w kombinacie.

Szetelnicki jest jeszcze prezesem fundacji Polska Miedź. Poza tym sprawuje też funkcję sekretarza Rady Związku Pracodawców Polska Miedź.